חרדה עקב מחלת סרטן גנטית

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

18/03/2013 | 14:57 | מאת: אבי

בת משפחתי בשנות ה 30 לחייה שאמה נפטרה מסרטן עברה בדיקה גנטית והתגלה שהיא בסיכון גבוה לחלות במחלה עקב ממצאים גנטיים מחשידים, היא נמצאת בחרדה וחוששת לבאות האם ניתן לקבל סיוע פסיכולוגי מתאים שיפיג קצת את חששותיה ?

אבי שלום, הרפואה של היום מתקדמת וטומנת בחובה אפשרויות רבות לגילוי מוקדם ולמניעה של מחלות, עם זאת, הידע הרב יכול לעורר גם חרדה וחששות מיותרים. בת משפחתך אכן נמצאת במצב מעורר חרדה, ואני מניחה כי עליה לקבל החלטות לגבי עצמה. בנוגע לשאלתך, איש מקצוע בהחלט יכול לעזור לה בצומת חשוב זה בכמה היבטים. תוכל לברר האם בבית החולים שבה טופלה אמה של בת משפחתך ישנו פסיכולוג רפואי המתמחה בפסיכואונקולוגיה.אם לא, אשמח לעזור בהפניה לפי אזור מגוריכם. תוכל ליצור עימי קשר בנייד 052-3724337 או במייל [email protected] חג שמח ובהצלחה אורית

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה