הקושי אחרי המחלה

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

14/03/2012 | 19:23 | מאת: סמר

שלום ! אני בת 19 . כשהייתי בכיתה י' חליתי בסרטן מסוג הודג'קן לימפומה קיבלתי טיפול והחלמתי . אחרי שסיימתי תיכון הייתה לי חזרה של המחלה וקיבלתי טיפולים כימותרפיים וקרינה סיימתי ב5/2011 מאז אני מנסה לחזור לחיים אך מאוד קשה לי תופעות הלוואי של הטיפול עדיין מפריעות לי בנוסף לזה אני חיה בפחד מפחדת מהעבר , מהעתיד ומכל דבר . נירשמתי ללימודים לשנה הבאה אך אני לא מרגישה שיש לי חשק ללמוד , איבדתי את הביטחון העצמי למרות שההשגים שלי תמיד היו מצויינים . אני רוב הזמן בדיכאון ותמיד חשה שאני רוצה לבכות , שונאת את עצמי ולא מעט פעמים מרגישה שאני רוצה למות וזהו . אני מרגישה שאני צריכה עזרה , אנא עזרו לי ותודה מראש

סמר שלום, אין ספק כי חזרת המחלה הינה משבר, ולעיתים משבר גדול יותר מהפעם הראשונה אליה מגייסים המון כוחות. הביטחון בחיים והאופטימיות עלולים להפגע. אני ממליצה לך בחום להעזר בטיפול פסיכולוגי על מנת לסייע לך להשתקם ולחזור לחיים. את בחורה צעירה עם הישגים מצוינים כפי שאת כותבת, אולם מתוך המשבר קשה לראות את ההצלחות. בררי בבית החולים בו קיבלת טיפול רפואי האם יש שם אפשרות להעזר בפסיכולוג רפואי, אם לא, ניתן לפנות באופן פרטי. אם תזדקקי להמלצות על פסיכולוג/ית באזור מגורייך כתבי לי שוב ואשמח לעזור. בהצלחה, אורית

18/03/2012 | 15:00 | מאת: סמר

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות והתשובה. אני מטופלת ברמב"ם ואני אבדוק את האפשרות לטיפול , אך בכל זאת אשמח אם תמליצי לי על פסיכולוג/ת , אני גרה בצפון באזור כרמיאל . תודה רבה

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה