תמיכה בנערה

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

31/01/2012 | 20:24 | מאת: טליה

אורית שלום, אני עובדת במסגרת חינוכית-טיפולית לבני נוער. אמא של נערה שפעילה ביחידה חלתה לפני כשנה בסרטן, החלימה ולצערי, לפני כשבוע לא חשה טוב, אובחן כי יש לה גידולים ושנותרו לה כחודשיים לחיות. אודה לך אם תוכלי לסייע לי בקווים מנחים לתמיכה בנערה ו/או להפנות אותי למידע בנושא. תודה

טליה שלום, לא ציינת מהו מקצועך,מהו גיל הנערה המתבגרת,ומה טיב הקשר ביניכן. יש לברר מיהם מקורות התמיכה עבור הנערה, אם היא נמצאת במסגרת בית ספרית אפשר להעזר גם בפסיכולוג ביה"ס.ניתן לצפות כי בעיתות כאלה תהיה ירידה זמנית ומובנת בתפקודה בכמה תחומים. באופן כללי אפשר להתייחס למתבגרת כאל מבוגרת צעירה ולסייע לה ע"י שיח פתוח על מצבה של אימה, על העתיד הצפוי, על חששותיה, לברר איתה אם היא זקוקה לאינפורמציה או להבהרות לגבי מצבה של אימה.אם את חשה כי ישנה התנהגות מדאיגה (כעס קיצוני מתמשך, דיכאון, שימוש בחומרים מזיקים, אלימות פיזית, שינויים קיצוניים במשקל וכדומה)כדאי להפנותה וללוותה לאיש מקצוע. בברכה , אורית.

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה