אמא

דיון מתוך פורום  פסיכואונקולוגיה

15/11/2010 | 01:11 | מאת: אלכס

הי, לפני כמעט שנתיים התגלה אצל אימי סרטן. היא עברה ניתוח קשה וטיפולים כימוטרפיים. במהלך כל התקופה מצבה הנפשי היה קשה. מאז היא לא מצליחה להתעושש. היא בכתה כל הזמן, לא אכלה כמו שצריך והתקשתה לקום מהמיתה. הלכנו למספר רופאים פסכיאטרים שניסו על אימי המון סוגים של תרופות אך דבר לא שיפר בצורה משמעותית את המצב. הרופא המומחה הפרטי האחרון סיכם בכך שלאמי יש דיכאון עמיד לתרופות ויש לעבור לביצוע שוק חשמלי. הטיפול הזה מפחיד את אימי מאד והיא לא רוצה לעבור אותו בשלב זה. התרופות שנוסו הן: Cipralex Recital Miro Zyprexa Zyprexa + Vipax Zyprexa + Cymbalta Zyprexa + Cymbalta + Trazadil Zyprexa + Wellbutrin האם יש אפשרויות נוספות? מה עוד ניתן לעשות? האם טיפול פסיכולוגי ולא פסכיאטרי יכול לעזור? אני רואה שהיא מתעייפת ממצבה עוד ועוד, חייב למצוא לזה מוצא. תודה!

אלכס שלום, המצב שבו אימך נמצאת יכול גם להתאים למצב נפשי הנקרא דמורליזציה. בשונה מדכאון קליני, דמורליזציה יכולה להיות עמידה גם לטיפול תרופתי. לא ברור לי מהו מצבה הרפואי של אימך היום, האם מצבה יציב? האם החלימה ? האם הפרוגנוזה טובה? כדאי גם לבדוק כיצד היא תופסת את מצבה, והאם תפיסתה תואמת את המציאות. יתכן והיא חושבת שחייה הסתיימו, ולכן אינה מעוניינת להמשיך. הייתי ממליצה לפנות לטיפול פסיכולוגי, רצוי אצל פסיכולוג רפואי המתמחה בתחום האונקולוגי, על מנת לברר שאלות אלו עימה, ולהתאים לה טיפול בשיחות בשילוב עם טיפול תרופתי. עפ"י מחקרים זהו הטיפול היעיל ביותר. אם היא עדיין בטיפול/ מעקב סדיר בבי"ח, כדאי לברר אם יש טיפול כזה מטעם בית החולים. בהצלחה, אורית

מנהל פורום פסיכואונקולוגיה