ייעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/09/2016 | 07:18 | מאת: ש

שלום אני בת 35, לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח בראש להוצאת גידול שפיר ומאז יש לי קשיים עצומים בשינה. ניסיתי כל מיני פתרונות וביניהם כדורי שינה, אני לא ממש אוהבת את הרעיון אז רוצה לשאול האם עדיף לי לקחת כדור שינה לנסיון, במשך שבוע קבוע ומתחילת הלילה עד שהשינה תוסדר? או שזה רק יגרום לתלות? היום אני נאבקת להירדם ואז נרדמת לבד ואז מתעוררת אחרי שעה שעתיים ולעיתים לוקחת חצי כדור וישנה עוד כמה שעות. מרגישה שהבעיה הופכת כרונית ומוטרדת מזה מאוד (יש לציין שיש לי פרה דיספוזיציה לעניין אבל הפעם זה חמור ממש, כאילו הגוף לא מצליח להיזכר איך ישנים שנת לילה נורמלית ורציפה ללא כדור) אני מנסה במקביל גם טיפול רגשי אבל בינתיים זה לא ממש עוזר. אשמח מאוד לעצה תודה ושבוע טוב

שלום, אני לא מייעץ פה לגבי תרופות אך בהחלט מבין את החשש שדבר זה יהפך לכרוני. באופן עקרוני בהחלט ניתן לעזור לך, אך את צריכה לפנות למומחה/מומחית לשינה כדי שיוכלו להבין את ה"תמונה" ולעזור לתפור לך תוכנית שתאפשר לך לחזור למסלול תקין מבחינת השינה. ללא תלות בגורמים כדי להרדם בעזרת עבודה מאומצת, בהחלט ניתן להוביל לשיפור ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים