מפחדת ממחלת שינה, האם יש לי אותה?

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

18/05/2016 | 22:06 | מאת: חן

שלום ד"ר, אני חן, בת 20. בלי קשר, אציין שאני נוטלת רסיטל 40mg לאחר התקפי חרדה, עכשיו אני כבר מרגישה יותר טוב, אבל לאחרונה אני פשוט לא מצליחה להירדם, לפחות עד 6 בבוקר ולעיטים אף יותר ... זה מן עצבים כאלה שלא מאפשרים לי להיות רגועה במיטה, רק אם אני ממש ממש עייפה אני נרדמת. הבעיה היא שבמהלך היום אני נעשית עייפה ונרדמת למשך 4 שעות לכל היותר. אני כמעט כל הזמן עייפה, ואני מתמתחת ויש לי חולשה קלה בשרירים. העיניים שלי עייפות ואני מסוגלת להירדם בכל שעות היום, ובלילה אני ערנית לגמרי ... זה מטריד אותי כי יש מחלה נדירה, מחלת שינה או חוסר שינה. אציין שאין לי הזיות ואני לא חולמת בהקיץ ותוך כדי עושה דברים מוזרים כמו בחלום ... אני מסוגלת לעשות פעילות, אבל אני מתעייפת מהר ... האם זה נפשי? הבנתי שמחלת שינה היא תורשתית וזה הוקל לי, כי אין לי את זה במשפחה. אשמח אם תענה לי :) תודה ד"ר.

חן שלום, אני לא יודע מה זה מחלת שינה. לא ניתן להבין מתוך מה שתארת למה את מתכוונת. בכל מקרה אני ממליץ לך לפנות לרופא שרשם לך את הטיפול התרופתי שאצלו את במעקב ולברר לגבי התופעות שאת מזכירה לאחר שיעשה ברור יסודי יוכל להבין יותר ולתת כיוון טיפולי. אם את לא במעקב מסודר אנא פני לפסיכיאטר מומחה להערכה. יש כל מיני סיבות שיכולות להיות קשורות למה שאת מתארת. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים