קפיצות קטנות בגוף מתוך שינה ילד בן 4 וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/02/2016 | 21:45 | מאת: שיר

דר שלום רב בני בן 4 וחצי , בשבועות האחרונים שמתי לב שיש לו קפיצות קטנות בגוף מתוך שינה , כל פעם במקום אחר, זה יכול להיות בכתף ביד או ברגל , מן הרגשה של שריר שקופץ. יש לציין שהשינה שלו לא רגועה מאז שהיה תינוק רוב הלילה הוא מתהפך מצד לצד ומגיע לפעמים מקצה המיטה לקצה השני . פניתי לרופא המשפחה שאמר שאין צורך בבדיקות . אני מאד לחוצה ולא רגועה מזה שבועות וחווה התקפי חרדה , חייבת לציין שאני מאובחנת כהיפוכנדרית . אשמח ללדעתך והרגעתך...תודה רבה.

שיר שלום, שמח שלאחר ברור הרופא לא חושד בבעיה רפואית. יכול להבין איך דבר זה מעורר אצלך את החרדות.באופן עקרוני טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהחלט יכול לעזור לך להתמודד ולווסת את החרדות הבריאותיות (היפוכונדריה/חרדת בריאות). ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים