שינה טובה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/08/2015 | 03:55 | מאת: דניאל

1. דיברתי עם כמה אנשים והם טוענים שהם ישנים 4 שעות בלילה, הם טוענים שהם הרגילו את הגוף ככה ומתפקדים נהדר ואין לזה קשר ללחצים או לוח זמנים צפוף. האם אני מסוגל גם להרגיל את הגוף כמותם , או שאני צריך להמשיך להקפיד על מינימום 7 שעות שינה/ או השקמה לפי מה שהגוף מחליט, כי אם לומר את האמת אם אני לא ישן את ה8 שעות שינה שלי מתחילות אצלי בעיות עצבנות,חוסר ריכוז, חוסר אנרגיה,עייפות,חוסר תיאבון,דיכאון וככל שאני אחרוג יותר לכיוון השלילי משעות השינה שלי ככה התסמינים יחריפו. 2. קיים אצלי במהלך השנה האחרונה יקיצה בשעות השינה שלי של פעם אחת, כלומר אחרי 6 שעות אני קם פעם אחת להשתין. עדיין לא הצלחתי לפענח האם זה נובע מלחצים או משלפוחית מלאה, האם זה דורש בדיקה במכון שינה או שזה טבעי? 3. שמעתי על אנשים שיכולים להירדם באוטובוס, בישיבה על כיסא בשכיבה על ריצפה וגם ברעש. אני מסוגל להירדם רק על הבטן שיש חושך והמקום שקט ואין משהו שממש מטריד אותי. האם זה טבעי או שניתן לשינוי?

דניאל שלום לכם אחד יש צורך ביולוגי שונה של מספר שעות שינה ואי אפשר "להתרגל לפחות". יש גם שוני בתגובה של כל אחד למחסור בשינה. לגבי הרגלי שינה (מקום, תנוחה) באופן עקרוני בהחלט ניתן לשנות ולהתרגל לישון בתנאים אחרים. לגבי השתן, כמובן שאני לא יכול לדעת לפי מה שאתה כותב, אם יש לך ספק ואם יש גם שינויים במהלך היום כדאי להתיעץ עם רופא. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים