מלטונין 1 מ"ג לילד בן 14

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/03/2015 | 18:46 | מאת: מיכל

שלום, בבדיקה אצל פסיכיאטר הומלץ לבני לקחת מלטונין 1 מ"ג כדי להרדם בלילה . ההמלצה היתה לרכוש את המלטונין בבית טבע, אך כשניגשתי לבית טבע נאמר לי כי אין אפשרות יותר לרכוש את המלטונין ללא מרשם ורק בבית מרקחת ואז גם נאמר לי שהמרשם ניתן רק למבוגרים מעל 55 שנים. האם המלטונין יכול להיות מסוכן (הרוקח טען שהמלטונין יכול לגרום להזיות סיוטים ופריצה של התקף פסיכוטי - סכיזופרניה) ? תודה על המידע

מיכל שלום, אני לא רופא ולכן לא אכתוב פה לגבי הטיפול התרופתי. אך באופן כללי אני יכול להניח שניתן לכם מלטונין בגלל קושי להרדם. במצבים אלה חשוב מאוד להבין את התמונה של הקשיים ולבחון מה הסיבה לקושי זה. מתוך זה גוזרים את ההתערבות הרצויה וכזו שתוכל להוביל התפתחותי טוב. מלטונין ניתן בדרך כלל להפרעה ב"תזמון השינה" שהינה הפרעה "ביולוגית". יש מגוון קשיים אחרים שמובילים לדחיית זמן ההרדמות שניתן לפתור בצורה יעילה מאוד בכלים התנהגותיים ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים