בן 5.5 עייף

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/11/2014 | 10:34 | מאת: מתן

שלום, בני בן ה-5.5 ישן בערך מ 20:00 עד 06:00 (מאז ההחלפה לשעון חורף הוא מתעורר גם ב 5...). מאז ומתמיד, אם הוא מתעורר באמצע הלילה, קשה לו מאד להרדם מחדש. הבעיה היא שגם כשהוא לכאורה ישן באופן רציף, נראה שהוא מאד עייף אחר הצהריים. כבר העירו לי בגן שהוא "מנקר" וגם בבית הוא נראה עייף ועצבני. לא רגוע. בלילה יש לו נזלת והאף שלו נסתם. הרבה פעמים נשמע כאילו הוא מתקשה לנשום. היינו אצל רופא אף אוזן גרון ועשינו צילום. נראה שיש לו פוליפ, אבל הרופא חושב שזה לא "נורא" ואם לא חייבים, עדיף לא לנתח. איך אנו יכולים לדעת אם יש לו הפסקות נשימה במהלך הלילה? האם יכול להיות שהשינה שלו לא איכותית ולכן הוא נשאר עייף... איך עלינו להמשיך ולטפל בבעיה? תודה רבה

מתן שלום, ישנוניות יכולה לנבוע ממחסור בשינה (ילד שלא ישן מספיק) או בשינה משובשת. הפרעות נשימה בשינה כמובן משפיעות על איכות השינה וניתן לבדוק זאת במעבדת שינה. יתכן שיש גם קושי שינה ע"ר התנהגותי (שגם פוגם באיכות השינה - קושי להרדם לאחר שמתעורר) ובו ניתן לטפל דרך הדרכת הורים ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים