בעיות שינה והירדמות - בת 6.5 חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

26/05/2013 | 17:30 | מאת: טל

שלום, אני אם יחידנית לבתי בת 6.5 חודשים. כאשר נולדה אכלה בעיקר תמ"ל (ומעט שאוב), סבלה מגזים ומריפלוקס והרבתה לפלוט ולבכות במשך היום. מגיל 3 שבועות, בלילות נהגה לישון ברצף - 8,9,10 שעות ובהמשך גם 12 שעות. נהגתי להרדים אותה על הידים ובעזרת מוצץ. במשך היום לא ישנה כמעט בכלל. אם נרדמה, אחרי כמה דקות התעוררה. כל הנ"ל נמשך עד גיל 3 חודשים כאשר היתה בת 3 חודשים התחלתי להניק אותה. כאשר התעוררה בלילות (לעיתים רחוקות) הרדמתי אותה בהנקה, והיתה נרדמת תוך דקה-שתיים. עם הזמן ההתעוררויות בלילות התרבו וההנקה התארכה, מה גם שבסופה לפעמים לא חזרה לישון שינה עמוקה והמשיכה להתעורר. מאז שהתחלתי להניק התחילה לא ממש לרצות מוצץ עד שדחתה את המוצץ לגמרי. במשך כל אותו הזמן היה לה סדר יום קבוע. בגיל 3.5 חודשים חלתה (ברונכיוליטיס) ומאז השתבשה לה השינה לגמרי. ביום היא נרדמת רק אם אני אסתובב איתה בעגלה עד שתירדם. אם אני נעצרת היא מתעוררת. בלילה - נרדמת רק בהנקה, בתחילה נרדמת מיד, אח"כ מתעוררת ואז לוקח לה הרבה זמן להירדם. כאשר כבר נרדמת, לעיתים מתעוררת מידיית, ולעיתים לאחר כשעה. ואז ממשיכה להתעורר במשך הלילה - עד חמש פעמים בלילה. היא חוזרת לישון רק עם הנקה. ההשכבה מתחילה בסביבות 19:00 אבל לעיתים היא נרדמת אחרי 22:00. נסיון להרדים אותה עצמאית עלה בתוהו. ניסיתי את שיטת "הרם-הורד" אבל נשברתי מהר מאוד מרב עייפות (היא כבדה), וכך עובר לו הזמן והיא מפתחת תלות גדולה מאוד בשד. יש לה רצון חזק מאוד למצוץ, והיא זקוקה למציצה כדי להירדם, אך ממשיכה לסרב בתוקף למוצץ, רוצה רק פיטמה. לא נרדמת בלי להחזיק את הפיטמה שלי בפה הרבה אחרי שסיימה לינוק. מה עושים???? אני מיואשת תודה עבור תשובתך

27/05/2013 | 07:49 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

אין דרכים קלות. עם זאת- צריך בהדרגה לנתק את ההקשר שנוצר בין הנקה ובין הרדמות/הרגעה. את יכולה לנסות זאת בעצמך או באמצעות גורם מקצועי.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים