שינה על הבטן-דחוף

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

30/01/2013 | 11:27 | מאת: ג'סיקה

שלום רב יש לי תאומים בנים בני 3 חודשים. עד לפני כשבוע פשוט היה סיוט בלילות, לא ישנו כלל. לפני מספר ימים התחלתי להשכיב אותם לישון איתי במיטה בעריסות ניידות, אלה שאחרי שעתיים הם מתעוררים ותמיד חשבתי שזה רעב. עכשיו כשהם מתעוררים אני מניחה אותם במיטה על ידי על הבטן והם ישנים כמעט לילה שלם והתחילו להיות נינוחים גם בשעות היום. אני מכירה את המלצת משרד הבריאות , השאלה הינה האם בכל זאת זה כל כך מסוכן? אחרי כל אוכל אנחנו מחזיקים אותם לעיקול 15 דקות גם אם עשו גרפס, אחר כך הם חשנים בעריסות עוד כשעה וחצי על הגב ורק לאחר מכן עוברים לשינה על הבטן כשאני ישנה ממש לידם. אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה מראש ג'סיקה

03/02/2013 | 08:10 | מאת: ד"ר ריבי טאומן

ההמלצות למניעת מוות עריסה נובעות ממחקרים שהראו שכיחות נמוכה יותר של מוות עריסה בתינוקות ששוכבים על הגב ושחימום יתר ושינה במיטת ההורים מביאה לעליה בשכיחות מקרי מוות עריסה. מחקרים אלה הביאו להנחיות ולא יהיה איש מקצוע שיפטור אותך מהמלצות אלה.

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים