כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

28/03/2010 | 12:52 | מאת: אייל דן

שלום אני בחור בן 41 בריא בדרך כלל. משקל 62 גובה 1.77 לא משתמש בתרופות חוץ מכ 4-5 אקמול בשבוע כבר 15 שנים עקב כאבי גב-צוואר. לפני חצי שנה לאחר קצת כאב במותן רופא המשפחה נתן לי US בטן עליונה שיצא תקין לחלוטין. לפני שבועיים החלו לי כאבים ברום הבטן וחומציות רבה. רופא המשפחה אמר שזה כנראה מהקיבה ונתן לי לוסק שבינתיים רק הקל בקצת אבל לא פתר את הבעיה. יש גם קצת עייפות באחרונה. בדיקות דם שביצעתי לפני 4 ימים תקינות לחלוטין - ספירת דם תקינה, שקיעת דם = 20, תפקודי כבד תקינים בתוך הנורמה, תפקודי כליות תקינים, כימיה, שומנים, סוכר, בדיקת שתן, עמילאז הכל תקין. בהמלצת הרופא ביצעתי היום בבוקר גם US בטן עליונה בצום. בבדיקה - טחול, כיס מרה, דרכי מרה, לבלב, כליה ימנית, כליה משאלית, אאורטה, רטרופריטונאום - כתוב הכל תקין. לעומת זאת בסעיף הכבד כתוב כך: "כבד בגודל ומרקם תקינים. בשער הכבד הודגם קשר איזואקוגני לפרנכימה של הכבד בגודל של 1.8*1.0 ס"מ - קשר לימפה? - למעקב". אציין שהבדיקה בוצעה על ידי אותה רופאה שלפני חצי שנה לא מצאה שום ממצא ב US. אשמח לדעתך 1. מה משמעות ממצא זה? האם הוא מעיד על סכנה לגידול? מחלת כבד? 2. האם בעקבות כך עליי להפסיק לקחת אקמול כי הכבד בסיכון? 3. איזה מעקב נדרש לדעתך? תודה רבה אייל

29/03/2010 | 10:21 | מאת:

שלום אייל דר. בראון כתב לך תשובה. בנוסף יש להתייעץ עם הרופאה שבצעה את האולטרהסאונד בשאלה של חשיבות הממצא שלא נראה קודם על ידיה וצורך בברור נוסף. כל צריכת תרופות מוגברת לא רצויה.