הרעלת כבד מתרופות

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

23/10/2011 | 21:24 | מאת: עפר

שלום, במהלך 5 שנים טופלתי ע"י פסיכיאטר ב סיפרלקס וקלונקס. לכל אורך התקופה לא ניתבקשתי לעשות ולו פעם אחת בדיקות דם. מיוזמתי עשיתי אך לא ידעתי למה לתת את הדעת וגם רופא המשפחה לא ידע. לאחר 5 שנים הוסיף הפסיכיאטר טגרטול. חודש אחד מלקיחת הטגרטול הביא להתמוטטות הכבד כאשר בילירובין טוטאל הגיע למעל 13. לאחר צהבת חריפה שאובחנה כהרעלת תרופות עברה חצי שנה רגועה יחסית לפני כשבוע חזרו הקאות ושילשולים וצהוב בעיניים. שתיתי בירה ראשונה ויחידה ביום ההולדת של בני ואכלתי בורקס שומני. בבדיקות הדם שהיו חודש קודם היה הבילירובין טוטאל על 3.... גבוה קלות נאמר לי שיש לי ג'ילבר ורופא המשפחה אמר כי לפני 2010 לא רואה בבדיקותי כל פגיעה בכבד. מתן התרופות והמחלה שלקחה חצי שנה עלולים היו לגרום לפגיעה קבועה? לא נעשה לי סיטי או כל בדיקה אחרי המחלה לקבוע האם ישנה פגיעה... ניקבע כי התרופות הן הגורם. אני עדיין במהלכים משפטייםן מול קופת החולים ומאז המחלה לא חזרתי לאותה האנרגיה ואני מתעייף בייתר קלות ממאמץ אשמח לתשובות ואולי אף לחוות דעת רפואית משפטית

26/10/2011 | 18:22 | מאת:

שלום עופר קשה לי להבין את המהלך. אם בדיקות הדם תקינות כעת (פרט לבילירובין) אין פגיעה. פרופ' זיו בן ארי מנהלת המרכז למחלות כבד מרכז רפואי שיבא, תל השומר 035308060 הרצליה מדיקל סנטר 099592421