נגעים בכבד ובכליה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

03/01/2016 | 10:00 | מאת: אלון

שלום פרופ' בן-ארי, לאבא שלי (בן 70) יש בחודש האחרון כאבי בטן עזים שגם "מטיילים" לגב (במיוחד עליון), לכתף ולשכם. הכאבים החריפו *מאוד* לאחרונה. לאחר אולטרה-סאונד וגסטרוסקופיה בהם לא מצאו דבר מהותי, ב-CT בטן התקבלו הממצאים הבאים: "נגע בכבד (4 על 3.5 ס"מ) שיש קושי באפיונו מאחר ולא בוצע במלואו פרוטוקול כבד. ייתכן ומדובר בהמניוגמה לא טיפוסית אך אין לשלול תהליך אחר כגון גרורה. נגע מעוגל ברטרופריטונאום מימין העובר האדרה (2.4 ס"מ). האם מדובר על קשרית לימפה חשודה? רושם לסקלורטיות של כלל המבנה הגרמי באגן עם אזור םוקלי היפודנסי בראש הפמור משמאל, ייתכן שאזור זה הוא האיזור הגרמי השמור ושאר האיזורים הסקלורטים הם האזורים הנגועים." ההמלצה היא לעשות MRI כבד ומיפוי עצמות. למען הסר ספק - אבא מטופל ואנחנו מנסים לזרז את ה-MRI אבל הייתי רוצה לדעת אם יש לך אפשרות לתת מעט וודאות לגביי מספר דברים בזמן ההמתנות: 1) האם יש פה מרחב אפשרויות להערכתך חוץ מסרטן בהינתן הממצאים והכאב העז? ואם לא, ובכבד יש גרורה, האם יש מגוון אפשרויות לגביי המוקד / סוג הסרטן? 2) האם ב-MRI כבד מסתכלים גם על הכליה? או שצריך לוודא באופן מיוחד שעושים זאת? 3) האם הכאבים "המטיילים" באיזור הגב הם אינדיקציה די ודאית להתפשטות בעצמות (ומפה הבקשה למיפוי העצמות)? בתודה רבה מראש.

03/01/2016 | 18:37 | מאת:

ממש לא ניתן להסיק דבר מה-CT כיוון שלא בוצע בפרוטוקול כבד. MRI בהחלט יראה את הכליה. אין עדיין שום וודאות.