תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

24/12/2015 | 17:18 | מאת: ענת

עשיתי בדיקה תקופתית כל הבדיקות תקינות למעט: אלקליי פוספט - 123 ספציפיק גרביטי - 1.034 GGT - 72 GPT - 56 GOT - 39 MCHC - 31.5 רקע: בת 61 מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 10 - מאוזנת. מה התוצאות הנ"ל אומרות לך לאחרונה הערכים האלו הן פחות או יותר קבועים. תודה על המענה שאקבל.

27/12/2015 | 17:38 | מאת:

הערכים מוגברים קלות, יתכן עקב הליפיטור. כדאי להמשיך ברור עם בדיקות דם ספאציפיות אצל רופא המשפחה ואולטרהסאונד בטן

30/12/2015 | 21:18 | מאת: ענת

אני לוקחת ליפיטור 10. ניסיתי להפסיק לפני חצי שנה לחודש וחצי והיתה עלייה טובה של כלורסטרול. בלי הליפיטור הכלורסטרול עולה לי. איך אפשר לדעת בוודאות שזה מהליפיטור אולי סיבה אחרת??? אולי דרך ביופסיה??? מעניין שכל תוצאות בדיקות הדם שלי תקינות חוץ מתפקודי הכבד שכל הזמן הם פי 2 מהנורמה. שאלה שנייה ברשותך: האם ביופסיה היא כואבת? מדוע לא עושים בהרדמה כללית???