שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

31/10/2015 | 17:03 | מאת: שאלה

חולה הפטיטיס סי טייפאיי1 עבר את שלב 3 החודשים עם אקסוירה וויארקס הטיפול החדש ואחרי 4 שבועות נעלם אפס. האם הנגיף יכול לחזור בסיום הטיפול שוב בתום 6החודשים. ? אם כן למה? ואז מה עושים? מה קורה אם מפסיקים לפני סיום 6 החודשים? יש תו אות ניסויים בזה בטיפול בטייאיי? למה קבוע בטייפאיי פרוטוקול כפול בזמן? זה הוכח בניסוי? האם זה מרפא את הכבד לגמרי או שהחלק המצולק נשאר אבל זה לא מתקדם יותר? ואיזה השפעות לטווח ארוך יש לטיפול? במידה והנגיף חוזר ניתן לקחת עקרונית שוב את הטיפול מבחינה רפואית? בלי קזר למחערה כלומר גופנית והתווית התרופה לטיפול חוזר? תודה

03/11/2015 | 18:12 | מאת:

הסיכוי נמוך מאוד. הטיפול מצליח ב-95% , אחוזים בודדים לא מצליח. יש אופציות לטיפול חדשים לאלה שנכשלו. הזמן הכפול נקבע על פי תוצאות המחקרים הקליניים. ההשפעה לטווח ארוך עדיין לא ידועה.