לפרופ' זיו בן ארי-המלצתך לעשות סי טי

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

28/12/2014 | 16:06 | מאת: נועה

בפניתי הקודמת לגבי ממצאים באולטרסאונד בטן כתבתי : שלום רב אבי בן 66 עשה בדיקת אולטרסאונד בטן שתוצאותיה: אין נוזל חופשי בבטן. כבד-מוגדל מירקם בלתי אחיד ואקוגניות יתר גבוהה. צמוד לכיס המרה הודגם נגע היפואקוגני סולידי בגודל כ-1.5 ס"מ ללא זרימת דם מוגברת. דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות.צינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס המרה-דופן לא סדיר.הודגמו נגעים סולידים מרובים שלא מטילים צללים אקוסטים. לבלב-ברוחב תקין טחול -בגודל ומרקם תקינים רטרופריטונאום-עליון,אמצעי ללא הגדלתה של בלוטות הלימפה,ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים . פרופסור בן ארי את המלצת לגשת לסי.טי בטן עם חומר ניגודי ולהלן הממצאים ניתן חומר ניגודי בשתיה והוזרק חנת"ו:1.קשרית קטנה מ-1 סמ בשער הכבד.2. כבד,כיס המרה,דרכי המרה בגדר הנורמה. 3. טחול,לבלב, אדרנלים וכליות בגדר הנורמה.4. כלי הדם הגדולים בגדר הנורמה.5.הסננה מזנטראלית עם קשריות לימפה קטנות מ-1 סמ-ממצא לא ספציפי. סיכום: אין עדות לגושים בכיס המרה או בשער הכבד. מה יש לעשות כאשר משווים את המימצאים באולטרסאנד לעומת ה- סי טי. האם עליו לעשות עוד ברורים? תודה רבה!

28/12/2014 | 17:52 | מאת:

ה-CT בדרך כלל רגיש יותר. מכיוון שהכל נעשה דרך הפורום היה כדאי שתבקש הפנייה למרפאת כבד באיזור מגוריך על מנת לאשר את הממצאים

28/12/2014 | 18:06 | מאת: נועה