כדור itranol נגד פטריה בבוהן כף הרגל

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

04/02/2014 | 16:46 | מאת: אברהם

שלום, היום אני בן 28 ובנעורי עברתי עקירה של ציפורן חודרנית. לאחר העקירה הציפורן גדלה עבה מאוד ולא יפה. לפני כשנה החלטתי לעשות מעשה ולבדוק טיפול בציפורן. הייתי אצל רופא עור ששלח אותי לבדיקה בה גרדו לי חלק מהציפורן (החלק העליון, לא התחתון) ונמצא כי אין פטריה. אולם, רופא המשפחה סבור כי יש פטריה בציפורן (לדעתו הפטריה היא בשורש הציפורן) ויש לקחת כדורים כדי להיפטר ממנה. הרופא רשם לי את התרופה itranol. בירור קצר שעשיתי ברשת העלה כי התרופה הזו, יחד עם עוד כמה תרופות מהמשפחה הזו, מאוד מסוכנת לכבד. לאחר מכן צלצלתי לחבר משפה שהוא מומחה כבד במקצועו שהמליץ לי לא לגעת בכדורים מהסוג הזה אם אני לא באמת צריך (כלומר, אם אין לי צורך ממשי בכך) ואף הוסיף ואמר כי במחלקתו מאושפז בחור צעיר לאחר השתלת כבד עקב נטילת תרופה דומה. עוד הוסיף כי בארהב הוציאו חלק מהתרופות הללו מחוץ לחוק. השאלה שלי היא מה עוד ניתן לעשות כדי להיפטר מהפטריה? אני לא רוצה לסכן את הבריאות שלי, אך אני לא רוצה גם להגיע למצב בו הפטריה הזו מפריע לי בעוד כמה שנים ואין לי מה לעשות עם זה. אני יודע שהשאלה הזו צריכה להישאל בפורום מחלות עור, אבל נדמה כי רופא העור עוסקים בעור ולא לוקחים בחשבון את הסיכונים האחרים. במקרה הספציפי שלי, אובחנתי כסובל מתסמונת גילברט (שהאמת היא שעד כה לא הבנתי איך זה משפיע עליי דה פקטו) ובעבר לקחתי הרבה ויטמינים (משום שהייתי ילד וחשבתי שזה עוזר) מה שהעלה לי במקצת את תפקודי הכבד שחזרו לנורמה לאחר ההפסקה של הויטמינים (פרט לבילירובין טוטאל שכאמור גבוה עקב תסמונת הגילברט). למעשה השאלה שלי היא מה דעתכם בנוגע למה שידיד המשפחה אמר לי? האם התרופה היא באמת כה מסוכנת? אני לא שואל באחוזים. שכן, אין 10% נזק אלא הנזק הוא 0 או 1 - או שהוא מתרחש או שלא. מהן דרכי הטיפול האלטרנטיביות? האם מריחה של משחה (מה שרופא המשפחה אמר שלא יעזור לי) יעזור? תודה!

05/02/2014 | 20:45 | מאת:

הסיכוי לנזק כבד הוא נמוך ותחת מעקב אמור שלא להתרחש. שאר השאלות הפנה לפורום עור.