אס"פ כבד חריפה

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

09/01/2014 | 11:50 | מאת: אושר

בוקר טוב, במרץ 2008 התאשפזתי עקב אס"פ כבד חריפה בבי"ח סורוקה והועברתי באופן דחוף לשניידר, דובר על השתלת כבד אך באמצעות טיפול תרופתי מתאים ומעקב צמוד בשניידר המצב החל להתאזן ברוך ה'. בבדיקת ביופסיה לא נמצא ממצא שמעיד מה הגורם לאס"פ ושוחררתי לביתי במצב טוב ללא השתלה כלל. מאז החלו בעיות של כאבי בטן ושלשולים לסירוגין, לפני הצבא (2010) קיבלתי חיסון לצהבת a b c כיוון שלא נצפו נוגדנים בגופי. לפני שנה השתחררתי מהצבא ולפני כחצי שנה התגלתה אצלי דלקת לימפוציטרית כרונית בתריסריון מסיבה שעדיין אינה ברורה. התחתנתי בערך באותה התקופה ולפני החתונה ביצעתי בדיקות למחלות זיהומיות ע"י הפניית רופאת נשים ובבדיקה נראה כי שוב איני מחוסנת לצהבת ולאדמת ועוד מס' מחלות. האם ייתכן כי עקב אס"פ הכבד ב2008 גופי הפסיק לייצר נוגדנים למחלות אפילו שאני מתחסנת? למי עליי לפנות לייעוץ מעמיק בנושא?

12/01/2014 | 18:56 | מאת:

לא נראה שיש קשר אם החלמת לחלוטין. היום יש חיסון חדש בסל התרופות לצהבת B הנקרא: Sci B Vac בקשי מרופא המשפחה. אין חיסון לצהבת C .