תהליך היפואקוגני בכבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

03/07/2013 | 10:07 | מאת: גיל

פרופ' שלום, לפני מספר ימים עברתי בדיקת US בטן עקב תלונה על כאב עמום ומתמשך (כחצי שנה) בחלקים שונים של הבטן, החזה ובית השחי. בבדיקה הודגם "תהליך היפואקוגני בכבד בקוטר 2.9 ס"מ סביבו אזור היפואקוגני (ייתכן רקמת כבד שלא עברה הסננה שומנית) התהליך נראה ווסקולרי" לאור הממצאים קבעתי בדיקת CT תלת פאזי של הכבד. בתקופה האחרונה ביצעתי בדיקות רבות ובכללן בדיקות דם ובדיקות תפקודי כבד וכולן יצאו תקינות (AST=22, ALT=35), אלבומין תקין וכו'. מיותר לציין כי הממצא מדאיג אותי. אני תוהה מה הסבירות שהממצא שהודגם הינו ממאיר והאם בדיקות הדם התקינות לכאורה אינן מפחיתות את הסבירות? אני מודה מראש על עצתך.

03/07/2013 | 18:40 | מאת:

קשה מאוד להתייחס להדמייה בלי לראות.אין קשר לבדיקות הדם. בסוף דוח האולטרהסאונד אמור היה להיות פענוח