סוכרת ואי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

22/04/2013 | 18:51 | מאת: אבי

שלום, לאימי מגוון מחלות: לחץ דם, קיבה, אי ספיקת לב וכמובן גם סוכרת. עד היום היא טופלה באמצעות ויקטוזה במינון של 1.2. כמו כן, פעמיים ביום לפני האוכל היא נוטלת גליקופג' 0.5 מ"ג. בשבוע וחצי האחרונים הערכים של בדיקות הסוכר שלה הגיעו ל-190+ בבקרים ובדיקות הדם שעשתה הראו ערכים של גלוקוז 210 והמוגלובין A1C 8.1. היא ניגשה לרופא סוכרת שלה היום והוא אמר לה לעלות את מינון הויקטוז ל1.8 אף על פי שזה לא יעזור ושהוא לא יודע כרגע מה לעשות כי אסור לתת אינסולין לחולי אי ספיקת לב. מה דעתך? כיצד ניתן להמשיך לטפל באמא שלי? היא כמובן נמצאת במעקב רפואי אך בכל זאת אשמח לחוות דעת נוספת. (תרופות שהיא נוטלת: דיגוקסין, קרווידלול, פוזיד, אלדוספירון, אוקסר, לנטן).

25/04/2013 | 12:11 | מאת: ניר שניידר

אבי שלום, לצערי חסרים לי פרטים על אמך, כגון גיל, מצב גופני, נפשי, רמת תפקוד ועוד, ולכן קשה לתת ייעוץ מרחוק. ובכל זאת, בתור דיאטן לדעתי תמיד יש מקום לשיפור בתזונה ואולי אף בפעילות גופנית מאוד מאוד מתונה בגבולות המותר לאור אי ספיקת הלב. ממליץ בחום להגיע לדיאטנ/ית בקופה לקבלת הנחיות תזונה המותאמות אישית למצבה. בהצלחה והרבה בריאות ניר שניידר דיאטן קליני וספורט B.Sc מאמן כושר ושחייה בכיר אתר: www.nirschneider.com נייד: 054-4862326 משרד: 077-3456296

25/04/2013 | 12:12 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום- ניתן לשלב אינסולין בלילה למשל לבמיר, עם ויקטוזה וגלוקופג. מותר לתת אינסולין באי ספיקת לב

מנהלי פורום סוכרת והשמנה