אסטמתית קשה מטופלת בסטרואידים - עם עלייה בסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

26/06/2012 | 05:33 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39 עם אסטמה קשה מגיל 11, לאחרונה קיבלתי התקף מאוד קשה בגינו אושפזתי וטופלתי באינהלציות+חמצן אירובנט,וונטולין,הידרוקואטיזון IV,פרמין, טיפול מקסימלי ע"י סטרואידים דרך הוריד, מגנזיום וזינת, ממשיכה לרדת במינון פרדניזון 3-5 ימין 5 מג' עד הפסקה מוחלטת. בעקבות כל הסטרואידים נהיה לי סוכרת(לא היה לי מעולם), אתמול נבדקתי והסוכרת היתה 116 נתוני בדיקות הדם הם: WBC- 10.40 RBC- 4.69 HB- 14.1 HCT- 44.5 PLT- 255 MCV- 94.9 MCH- 30.2 MCHC 1.8 RDV- 13 MPV- 8.1 LUC%- 0.5 MACRO% 0.7 MICRO% 0.7 HIPO% 0.7 LYMP.abs 1.30 LYM% 12.5 NEUT.abs 8.90 NEUT% 85.6 MONO.abs 0.20 mono% 1.7 EOS.abs 0.00 EOS% 0.1 BASO abs 0.00 BASO% 0.1 NORMOBLAST.abs 0 NORMOBLAST% 0 אני מאוד צמאה גם במשך הלילה, הפה שלי מתייבש וחם לי בכפות הרגליים, אני שותה המון מעל ל-3 ליטר ואף הולכת לעיתים ממש תכופות לשירותים. אני שוקלת 86 ק"ג , גובהי 1.56 והכולסטרול שלי גבוה עוד לפני שאושפזתי הוא היה 240. יש לי 3 ילדים בבית ואני ממש מודאגת. הרופא התן לי מרשם לכדורים סטאטינים להורדת כולסטרול. אני חייבת לציין שלא לקחתי אותם מכיוון שאני חוששת לתופעות לוואי. בבית המרקחת המליצו לי על ויטמינים ותוספי תזונה אותם אני לוקחת בהפרשי 2 שעות בין לבין. קוורצטין, חילבה, פרוביוטיק, פיטו גראד, וכמובן שאני נוטלת סטרואידים ויורדת בהדרגה כל 3 ימים - 5 מ"ג פחות. מה דעתך?, מה עלי לעשות?, האם הויטמינים שאני לוקחת בסדר? האם עלי לקחת ויטמינים או תוספי תזונה נוספים?, האם הסכרת זמנית רק בגלל הסטרואידים?, התחלתי לעשות תזונה נכונה אצל תזונאית ואני אוכלת כל 3-4 שעות לחם מלא, ירקות וקטניות וכו'. אודה לתשובתך מיכל

26/06/2012 | 11:45 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום מיכל- כשלוקחים סטרואידים עוזר כרומיום פיקולינט 200מיקרוגרם*2 לאחר אוכל. אין צורך בחילבה. רצוי לבדוק סוכר מדי פעם. אם גבוה קחי גלוקומין\מטפורמין

מנהלי פורום סוכרת והשמנה