גבול עליון של רמת סוכר בדם

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

23/11/2016 | 09:26 | מאת: אבנר פניני

אני בן 80 שנה אני מבצע בדיקת רמת סוכר בדם פעם בשנה .בשנים האחרונות התוצאות מראות על עליה מידי שנה עד שהגיעה באוקטובר השנה לרמה של 118 .אני שומר על רמת תזונה סבירה . כל השתיות חם וקר הם בממתיקים ללא סוכר. האם הרמה של 118 מסוכנת ואיך אפשר להוריד את הרמה הזו

אבנר שלום, רמת סוכר בצום של 118 אינה מסוכנת עבורך כלל. יתכן ואתה מצוי בטווח אותו אנחנו מכנים טרום סוכרת. ניתן לבקש מרופא המשפחה בדיקה נוספת אשר תשלים את התמונה מבחינת ממוצעי רמות הסוכר והיא מכונה Hemoglobin A1C. לפי הבדיקה הנוספת הזו אפשר יהיה להסיק אם רמות הסוכר שלך עולות גם בעקבות ארוחות ואז ניתן יהיה לשנות מעט את התזונה ולהעזר בדיאטנית, או להבין אם רמת הסוכר הזו היא רק בעקבות צום ואז יתכן ולא יהיה צורך כלל בטיפול (לפי שיקול הרופא). כך או כך, סוכרת לא מאוזנת עם ערכים גבוהים מאוד היא מסוכנת רק לאחר שנים רבות ביותר של חוסר טיפול והזנחה, ולא כך המצב אצלך. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה