ערכי סוכר נמוך,מה עושים?

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/11/2016 | 17:40 | מאת: ישראל

שלום רב לד"ר לבין אני מרגיש תשישות ועייפות סובל מאסטמ' דחף בלתי רגיל לאכילה ובפרט לצריכת סוכרים(בערך כול שעתיים),לעיתים מרגיש רעד קל ביידיים או חרדה ומתח במידה ולא אכלתי למעלה משעתיים,לחר האכילה תחושת הקלה עצומה והרגשה טובה,עיקר הבעיה בבוקר,אז התחושה יותר קשה עייף גם בגלל קשיי הנשימה והארוחה הראשונה היא בערך ב11 בבוקר(שתייה ראשונה של משקה סוכרי היא ב7 בבוקר ואז אני חוזר לישון בגלל קשיי הנשימה) יש לציין כי אינני שמן כלל אלא רזה חששתי שיש לי סוכרת,אבל הרופא אמר שערכי סוכר נמוכים דווקא אינם מצביעים על כך,בחורף שעבר שהייתי מגיע מהעבודה הייתי פותח את המקרר ואוכל אוכל קר,יש לציין כי מאכלים עם קנמון או פחמימות גורמים לי לתחושה מעולה נמצאו ערכים נמוכים מאוד של סוכר בדם ובשתן בבדיקות אחרונות שהגעתי לטרם לפני כחודש ואז האחות אמרה גש מהר לשתות ולאכול(למרות שהיה זה בתחילת הערב ואכלתי לפני) שאלתי היא ממה נגרם מצב של סוכר נמוך?והאם מעבר לתזונה עשירה בפחמימות מורכבות ירקות וכו' תועיל? לאיזה סוג רופא מומחה עליי לגשת?

שלום רב, עליך לשלול חוסר קורטיזול וזה אפשרי בעזרת בדיקת רמת קורטיזול בבוקר ב 8, ובהתאם לתוצאה להשלים טסט ACTH 1 מקג. בירור מתבצע אצל אנדוקרינולוג והוא הרופא הנכון להמשך בירור של היפוגליקמיה. בברכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה