בדיקות לבירור קצב חילוף החומרים בגוף

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

08/09/2016 | 17:40 | מאת: ערן

שלום בשנות הארבעים, בתקופה האחרונה אני עולה במשקל (כמובן גם לא מצליח לרדת) על אף שאני אוכל פחות, וכן עושה פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. איך ניתן לבדוק את המטבוליזם של הגוף, והאם הוא גורם להשמנה/חוסר ירידה במשקל? בדיקת TSH מספיקה? T-4 T-3 FRET-4 מה רלוונטי ספציפית לאפשרות של תת פעילות? (בין אם מדובר בבעיה בבלוטה ובין אם מדובר בבעיה ביותרת המוח) וחוץ מבלוטת התריס, מה עוד יכול להשפיע על האטה במטובליזם שניתן לבדוק? תודה רבה

ערן שלום, חילוף חומרים תלוי בגיל, מין, משקל ו lean muscle mass, רמת כושר, פעילות גופנית ועוד. בנוסף מחלות מטבוליות רבות משפיעות על רמת חילוף חומרים, אחת מהן היא תת פעילות בבלוטת התריס אבל הרשימה היא ארוכה ואתה מוזמן להתעיץ עם אנדוקרינולוג אם יש מחלות מסויימות שיש לחשוד בהן ספציפית אצלך. במרכז שלנו ניתן לבצע מדידת RMR - rest metabolic rate בעזרת מכשיר קלורימטרי. לגבי חלק השני של שאלתך: כל 3 התוצאות רלוונטיות לאבחון בעיה בתפקוד בבלוטת התריס ורק לפי 3 או לפחות 2 מהן TSH ו FT4 (יש מצבים שביצוע Ft3 לא אפשרית) אפשר להבדיל בין פגיעה ברמה ההיפופיזה או בלוטת התריס עצמה. בברכה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה