מיקרולאבומין בשתן רק למידע

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

28/12/2016 | 16:59 | מאת: adi

שלום, אני בת 44 חולת סכרת מ-2010. מטופלת ביוטירוקס 100 מקג כדור ליום, קופריפן 250 מג 3 כדורים ליום, גלוקומין 1.5 כדורים ליום 850 מג, פרולול 10 מג 1 ליום, ויפאקס 37.5מג 1 ליום, ברזל, ויטמין B6 1 כדור ליום וריספרידל 1 מג 1 כדור ליום. בבדיקת שתן לצורך מעקב אנדו סכרת, יש לי מיקרואלבומין 8.16 קריאטינין 51.1 היחס 15.98 אשמח לדעת עוד. לפי מה שהבנתי המיקרואלבומין לא אמור להיות בכלל בתודה מראש עדי

שלום, מיקרואלבומין הוא חלבון ״קטן״ שהכליה אמורה לעצור לפני העברתו לשתן. יחד עם זאת יש טווח מינימלי תקין להימצאות חלבון זה בשתן לאחר המעבר בכליה, וזה עד 30 מק״ג למ״ג של קראטינין בדגימת שתן. לכן תוצאה של 15.98 מק״ג למ״ג קראטינין בדגימת שתן היא עדיין בטווח הנורמה. יחד עם זאת את צריכה להמשך מעקב אחר פרמטר זה ולשמור על איזון הסוכרת ולחץ הדם כדי למנוע התקדמות אפשרית של תוצאה זו לערכים לא תקינים.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה