CIN1 וכניסה להריון - שאלות

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

11/12/2018 | 22:16 | מאת: טל

שלום, אני רוצה לחלק את השאלה שלי ל2. הקדמה: אני ובן זוגי מנסים להיכנס להריון כשנה. אין הצלחה בנושא. רופא הנשים שנבדקתי אצלו הפנה אותי לרופא פוריות ולביצוע בדיקות הורמונליות וקולפוסקופיה. 1. עשיתי בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות 2. עשיתי אולטרסאונד שיצא תקין לפי מה שנאמר לי (יש ציסטה על אחת השחלות) 3. הקולפוסקופיה חזרה עם תוצאה שיש לי CIN1. 4. בן הזוג ממש לפני בדיקות זרע שייקרו בשבוע הקרוב. ולהלן השאלות: 1. היום התבשרתי שיש לי CIN1 ושאני צריכה להוריד אותו בלייזר - הרופא נתן לי הפנייה להסרה ואמר שאין איך לטפל ב'למה אני לא מצליחה להיכנס להריון' אלא רק אחרי הטיפול ושהכל יחלים. ומצד שני אמר אין לזה קשר שאני לא מצליחה להיכנס להריון. למה אני בהכרח צריכה לעבור קודם את ההסרה? 2. מה יכולה להיות הבעיה שלי בכניסה להריון? התסמינים שיש לי ובעיני הם חריגים: * מחזור כל 29-42 ימים, משתנה מחודש לחודש. * אורך וסת: 12 ימים (שהדימום הרציני מתוכו הוא רק יומיים) * דימום וסת ממש כהה ולעיתים במרקן חימרי * בדקתי במשךחודש שלם ברציפות מקלוני ביוץ ולא הייתה תוצאה חיובית באף יום. * מאז שאני זוכרת את עצמי אני עם דלקות בדרכ"ש ואחריהם פטריה - יש אופציה שאני מדממת בזמן ביוץ?! - יש אופציה שאני לא מבייצת?!

בנושא הראשון יש דעות כמספר הרופאים איתם את מתייעצת. בנושא השני - איני עוסק

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם