ביופסיה של ערמונית בסביבה מוכת HPV

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

10/07/2017 | 22:23 | מאת: אלף

1. קיימות קונדילומות ע״ג הישבנים (׳באזור יבש׳) תוצרת וירוס HPV זן 16, 2. האם ביצוע ביופסיה של ערמונית בכניסה דרך ה- פרינאום (ביצוע כ- 20 פעם דגימות עם מחט) עלולה להחדיר וירוסים אל תוך הגוף ? 3. מה הסיכון בכך ? 4. מה ניתן לעשות בכדי למנוע הסיכון ? 5. האם ניתן למגר לחלוטין וירוס HPV או שגם אם מסירים כל הקונדילומות הנראות יוותרו וירוסים נסתרים ? 6. מהי השיטה המומלצת ? 7. האם, לאחר הסרת הנגעים, יש טעם במתן חיסון HPV לגבר מבוגר ?

2. האם ביצוע ביופסיה של ערמונית בכניסה דרך ה- פרינאום עלולה להחדיר וירוסים אל תוך הגוף ? = נראה שכן אבל לא ידוע מהספרות. 5. האם ניתן למגר לחלוטין וירוס HPV ? מנסיוני אחרי הסרת כל גדולי הקונדילומה מערכת החיסון מסלקת את הנגיפים. 6. מהי השיטה המומלצת ?=לייזר בהכוונת קולפוסקופ 7. האם, לאחר הסרת הנגעים, יש טעם במתן חיסון HPV לגבר מבוגר ?= כן אחרי תוצאה תקינה של HPV PCR

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם