טיפול בהליקובקטור

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/10/2016 | 13:40 | מאת: מני

שלום יש לי את החיידק הנ''ל בקיבה. קיבלתי בעבר טיפול: פרוטוציד לבו אומפרדקס החיידק לא הוכחד לאחר הטיפול. הציעו לי לחזור על השילוב של הטיפול הזה. האם כדאי לחזור על טיפול זה למרות שהחיידק לא הוכחד? או שכדאי טיפול תרופתי אחר, שילוב אחר? ואם כן, לאיזה כיוון? אציין כי: א. אני אלרגי לפניצלין. ב. יש לי חשד לקרוהן ועד שלא אכחיד את החיידק הליקובקטור לא אוכל להתחיל טיפול במחלת הקרוהן. תודה

01/11/2016 | 09:02 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום מני. הציעו לי לחזור על השילוב של הטיפול הזה -- אם לקחת את הטיפול לפי הוראות, ולפרק זמן הנדרש - והחיידר לא הוכחד - סביר להניח שהוא עמיד לאחד התכשירים. אין טעם לחזור על הטיפול שהחיידק היה עמיד עליו - במקרים אלה אנו משתדלים לתת שילוב של תרופות אחרות. אני אלרגי לפניצלין -- משהו לא מסתדר לי: אומפרדקס = פניצלין לא אוכל להתחיל טיפול במחלת הקרוהן עד לטיפול בחיידק -- לא מתחילים טיפול לחשד - רק אם יש ודאות באבחנה -- טיפול לקרוהן אינו מפריע לטיפול בחיידק; טיפול בחיידק אינו מפריע לטיפול בקרוהן. למה להתנות דברים? מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס