פאן קוליטיס , אבחון שגוי??

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/09/2016 | 23:19 | מאת: סיבסיב

שלום, לפני כחמש שנים אובחנתי בקולונסקופיה כחולה פאן קוליטיס. במשך השנים הללו לקחתי ראפסל 4 גרם. השבוע לאחר חמש שנים עשיתי קולונוסקופיה ולרופאה שביצעה את הקולונוסקופיה היה מאוד מוזר שאובחנתי כחולה קוליטיס כיוון שהמעי שלי במצב מושלם והיא טוענת שאין לי קוליטיס וכנראה בזמנו היה זיהום שאובחן בטעות כקוליטיס. היום הגיעו תוצאות הביופסיה ובהם כתוב שהכל תקין "ללא עדות לקוליטיס". כמה שאלות עולות ואני אשמח אם תעזרו לי לפתור את התעלומה: 1. האם יכול להיות שנרפאתי? 2. האם ברימיסיה ממש עמוקה אמורים לראות בכל זאת בביופסיה עקבות שהמעי חולה בקוליטיס? 3. למי להאמין או לפחות מהם הצעדים הבאים שאני צריך לעשות על מנת לבסס את הקביעה שאני לא חולה בקוליטיס. חשוב לציין, לאורך השנים היו לי כאבי בטן, שלשולים, לא היה דימום מאז לפני חמש שנים. אני לוקח כורכומין בכמות נכבדת באדיקות.... תודה רבה רבה!

14/09/2016 | 22:31 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

לא אתייחס למקרה ספציפי - יעוץ פרטני מקבלים במרפאה, לא בפורום. באשר לשאלות באופן כללי: 1. האם יכול להיות שנרפאתי? -- אין ריפוי מקוליטיס - הדלקת יכולה לעבור (לעתים לתקופות של שנים), אך הנטיה הגנטית של מערכת חיסונית לתקוף את רקמת המעי - לא 2. האם ברימיסיה ממש עמוקה אמורים לראות בכל זאת בביופסיה עקבות שהמעי חולה בקוליטיס? -- לרוב רואים בדגימות עדות היסטולוגית של דלקת כרונית בעבר 3. למי להאמין או לפחות מהם הצעדים הבאים שאני צריך לעשות על מנת לבסס את הקביעה שאני לא חולה בקוליטיס. -- אסוף את תוצאות של כל הבדיקות ההיסטוריות וגש למרפאה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס