יומירה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/08/2016 | 07:56 | מאת: עדן

היי בוקר טוב .. אני נמצאת כאן בפעם הראשונה... בת 23 .. הובחנתי בקרוהן לפני כשנה.. מאז ניסו עליי טיפול של רפאסל ובודסון שלא השפיעו עליי כלל .. ב11 ליולי התחלתי זריקות יומירה .. הרופא אמרה להזריק בפעם הראשונה 4 זריקות ביחד,אחרי שבועיים 2 זריקות יחד,אחרי חודש זריקה אחת ובהמשך כל שבועיים זריקה אחת .. הזרקתי את ארבעת הזריקות,אחרי שבועיים הזרקתי עוד 2 ומשום מה אין לי מושג איך זה קרה .. אתמול הגעתי למרפאה והזרקתי אצל האחות זריקה אחת,למרות שלא עבר חודש אלא רק שלושה שבועות... מה עושים במקרה של בלבול כזה ? זה מסוכן ? בבקשה אני מבוהלת אשמח לדעה מקצועית בעניין מה ניתן לעשות אם הזרקתי שבוע לפני הזמן .. הייתי אמורה להזריק זריקה נוספת רק ב25 לאוגוסט .. ולא אתמול

16/08/2016 | 18:26 | מאת: רוני.

היי עדן, גם אני מזוהה עם קרוהן כשנה, ולפי דעתי אין שום בעיה במידה והזרקת את הזריקה שבוע לפני מכיוון שישנם כאלה שהתרופה פחות עובדת עליהם ומזריקים פעם בשבוע ולא שבועיים. כך שחד-פעמי לא צריכה להיות שום בעיה, אני בטוח גם שהרופא יסכים איתי. בכל מקרה בפעם הבאה תגיעי למרפאה בין לבין אל תחכי למשל שלושה שבועות, אלה קצת יותר משבועיים והכל יתאזן ויהיה בסדר. אני בטוח. טיפ טוב: כבר עכשיו, תסדרי לך תזכורת (מראש) ביומן המחשב האישי או הנייד לתאריכים. אני יודע שזה לא להיט, ומבין ללבך. בכלל כל המחלה הזו שהגיעה מהשד יודע איפה.. :) בכל מקרה רצוי להמתין לתשובת הד"ר, אבל רציתי שתהיי יותר רגועה בהקשר זה.. לאחר מכן אף יהיה מעוניין לשאול אותך; אם הטיפול הביולוגי החדש והמובטח אכן עושה את העבודה הן כבר בהתחלה או בהמשך הטיפול, מכיוון שאני גם מטופל באסקול / פנטזה / רפסאל כשנה וללא שיפור במצבי הקיים, (תרופות אלה עזרו לי בהתחלה כשבוע שבועיים ראשונים כשלקחתי אותם, לאחר מכן כבר לא השפיעו /משפעים עליי כל כך). רק בריאות רוני.

16/08/2016 | 20:53 | מאת: עדן

היי רוני .. תודה רבה לך על ההרגעה.. האמת שיש אמת בדבריך .. המחלה הזו באמת לא נעימה ובכלל .. אני מרגישה כאילו אף אחד סביבי לא מבין את הסבל שלי .. מבטיחה לעדכן איך הטיפול השפיע .. כרגע אותו הדבר .. מקווה שבהמשך אראה תוצאות טובות יותר .. תודה רבה

19/08/2016 | 17:06 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

19/08/2016 | 17:12 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום עדן, לא קרה שום אסון, לא לדאוג אין להקדמת הזריקה בשבוע השלכות בריאותיות שליליות (אין לכך דיכוי יתר של מערכת חיסונית), ואם כבר - זה יכול אפילו לעזור לתרופה להשתלט על הדלקת בצורה מהירה יותר. הבעיה היחידה היא בעיה אדמיניסטראטיבית - עליך להמשיך להזריק אחת לשבועיים (מהזריקה האחרונה בפועל), ומכוון שקופח אישרה לך X זריקות את עלולה למצוא את עצמך במשיכת יתר מבחינת המזרקים. בכל מקרה אל תנסי לרווח זריקה הבא ל-3 שבועות על מנת לחזור לתבנית שתוכננה מראש, פשוט תמשיכי להזריק אחת לשבועיים. שבת שלום

19/08/2016 | 18:16 | מאת: עדן

אוקי .. תודה רבה דוקטור .. במידה ואתקל בבעיה מבחינת כמות הזריקות מה עליי לעשות , ? לבקש אישור חריג לזריקה נוספת? במידה וכן .. ממי עליי לבקש זאת , ? תודה מראש.. :)

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס