וידאו קפסולה מול ביופסיות תקינות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/11/2015 | 12:44 | מאת: ליעד

בת 21, כאבים בצד הימני התחתון שבאים והולכים כבר 4 חודשים. CRP 15 ו-WBC - 14,500 שאר כימיה וספירת דם תקינים. אין שלשולים, כאבי בטן בשוטף,איבוד תיאבון או משקל, אין חום אין כלום מלבד התופעה של הכאב וממצאים בבדיקות לפני 3 חודשים קולונו וביופסיות מהאיליום - תקין. כעת, אחרי גסטרוסקופיה - אותרו איזורים אירוזיביים מפושטים בקיבה ובבצל התריסריון. קטנים מאוד. נלקחו ביופסיות -הכל תקין. בדיקת וידאו קפסולה - הדגימה איזורי כיבים קטנים מאוד לאורך המעי הדק. האם על סמך בדיקת הקפסולה ניתן לקבוע בודאות שמדובר בקרוהן? אין לי שום קלאסית של המחלה . רק הקפסולה הדגימה כשביופסיות שללו הכל. מה דעתך ד"ר ? תודה,ליעד

26/12/2015 | 12:27 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם על סמך בדיקת הקפסולה ניתן לקבוע בודאות שמדובר בקרוהן -- שאלה מורכבת - בודאןת לא, ברמת סבירות מסויימת - כן -- תלוי בגורמים שונמים - נטילת משככי כאבים לעתים קרובות, לדוגמה -- שווה לפנות למרפאה עם כל המסמכים

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס