חיידק הליקובקטר פלורי בקשר לקוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/07/2010 | 22:02 | מאת: יצחק

האם יש קשר בין מחלת קוליטיס לבין החיידק הנ"ל? האם הוא גורם למחלה, או שכתוצאה מהטיפולים במחלה והניתוחים הוא יכול להגיע? אני זוכר שבילדותי (קיבלתי את המחלה בגיל 15) היו במרפאה עוד ילדים שעשו תבחין נשיפה, שהבנתי שזו הדרך לזהות גם האם החיידק הנ"ל נמצא בגוף. לא עברתי בדיקת נשיפה אז, אבל מאז כבר עברו 'הרבה מים בירדן', ועברתי כבר ניתוח לכריתת המעי הגס (לפני 6 שנים, בהיותי בן 24), ובתוצאה הפתלוגית אובחנה קוליטיס. היום אני סובל מדלקות חוזרות ונשנות בפאוצ'. האם יש עניין לבצע כיום תבחין זה, או שהוא לא מסוגל לעלות על החיידק?

17/07/2010 | 10:29 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

אין קשר בין החידק לבין הקוליטיס או לפאוציטיס, או לטיפולים בהם

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס