טיפול בפורינטול אצל הגבר וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/07/2010 | 20:28 | מאת: גלעד

שלום וברכה, אני גבר בן 38 שסובל מuc (אולצרטיב קוליטיס) כ-18 שנה ומטופל בפורינטול ורפסאל. האם הפורינטול מסוכן לעובר/לאם? אם כן, מה ניתן לעשות? אם אני מחליף תרופה הגוף מתנקה? תודה מראש!

17/07/2010 | 10:27 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

אם מחליטים להפסיק הפורינאתול לפני הכניסה להריון- הפסקה של שלשה חודשים תאפשר לגוף להתנקות אם הגבר נוטל פורינאתול - אין כל סיכון לבת זוגו לגבי הסיכונים למומים מולדים בעובר- ישנם מחקרים על קבוצות חולים קטנות שמראים שיש סיכון מסוים להפרעות כרומוזומליות בעובר כאשר הגבר נטל פורינאתול. רופאי גסטרו רבים ממליצים להמשיך את התרופות הללו בשל הסיכון להתלקחות בהפסקתן. יש לדון בדברים עם הרופא שלך וניתן לקבל נתונים מדויקים יותר במרכזים שעוסקים בהשפעות תרופתיות על הסיכון למומים בעובר- למשל בהדסה ובאסה"ר.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס