שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/07/2010 | 15:42 | מאת: ירון

שלום רציתי לשאול האם יש פחות התקפים כמשך המחלה יותר ארוך? (למשלאם אדם חולה15קוליטיס יהיו לו פחות התקפים מאשר אדם שחולה שנתיים במחלה) אולי ככל שהאדם יותר מבוגר יהיו לו פחות התקפים. ושאלה נוספת כמה זמן אחרי התקף קשה לוקח למעיים להשתקם?

17/07/2010 | 10:09 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

לצערי אין תשובות גורפות לשאלתך. ישנם חולי קוליטיס אשר לאורך השנים תדירות ההתקפים שלהם יורדת והם זוכים להפוגה ארוכת שנים, אך ישנם כאלה שלא . אין חוק לינארי לפיו ככל ששנות המחלה מצטברות הסיכוי להתקפים יורד. לגבי שאלת משך הזמן בו לוקח למעיים להשתקם- אני מניחה שמדובר במספר שבועות עד חודשים- תלוי במידת התגובה לטיפול.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס