שאלה על מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/06/2010 | 17:11 | מאת: טל

הי יש לי שאלה על מוצרי חלב. השאלה היא מה קורה אם אוכלים דברי חלב בזמן התקף זה מחריף את הסימפטומים (כלומר מגביר את מספר השלשולים) או את מצב הדלקת(כלומר יהיו יותר כדוריות דם לבנות) או גם וגם. האם יכול להגרם נזק בלתי הפיך כתוצאה מאכילת דברי חלב? אני שואל כי אני נמצא בהתקף קוליטיס ומאחר וירדתי הרבה במשקל הרופא גסטרו אמר שמותר לי לאכול הכל כולל דברי חלב ואני קצת מפחד בקשר לדברי חלב.

26/06/2010 | 23:01 | מאת: ד"ר אייל גל

אין כל הוכחה שמוצרי החלב מחמירים התקף קוליטיס או גורמים נזק בלתי הפיך כלשהו. ד"ר גל

24/07/2010 | 00:02 | מאת: שיר

אני מקווה שזה לא מאוחר מדי לענות.. רוב הרופאים לא מאמינים בהשפעה של התזונה על המחלה. לי יש ניסיון עם קרוהן ולא עם קוליטיס, וחד משמעית אני יכולה לומר שאני נמנעת ממוצרי חלב על מנת להימנע מהתקף. אין לך רופא יותר טוב מעצמך. אני מציעה לך לאכול מה שעושה לך טוב במהלך ההתקף ולנסות לטעום מדברים אחרים כשתרגיש יותר טוב כדי ללמוד מה הגבולות שלך. בזמן התקף חמור כל דבר עושה לי רע, ובהתקף בינוני אני עוברת לפירה, אורז לבן רך, חזה עוף, טחינה ביתית ללא שום ופטרוזיליה, בננות בשלות, אבוקדו בשל, ירקות קלים לעיכול כמו בטטה, דלעת וקישואים מבושלים היטב ובדרך כלל זה עוזר. אל תוותר על ההזדמנות לטפל בעצמך דרך התזונה, אתה עלול לגלות שזה עושה פלאים. ולסיום - חלב סויה הוא אולי תחליף לחלב אך אינו מומלץ לחולי מחלות מעיים דלקתיות, סתם לידע כללי וכדי לחסוך לך חוויות לא נעימות. הרבה בריאות, שיר.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס