תדירות של בדיקת סיגמוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/01/2010 | 16:41 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 26 לפני כשנתיים נתגלה אצלי פרוקטיטיס לאחר בדיקת סיגמוסקופיה שבה לא נמצא דבר ולאחר מכן בדיקת קולונוסקופיה שבה נתגלה הכיב (קטן מאוד רק באיזור הרקטום). לפני שבעה חודשים עברתי בדיקת סיגמוסקופיה ונמצא כי הכיב התרחב באופן משמעותי (15 ס"מ -אם זכור לי נכון). מאז עברו 7 חודשים שבהם הכל היה בסדרר ולא היו שום סימפטומים. בשבוע האחרון גיליתי שיש לי מעט דם בצואה (לא כמו שהיה בפעם הקודמת דם טרי אלא בתוך הצואה) . אני לא מעוניינת לעשות בדיקה נוספת (הבדיקות מאוד קשות לי ) האם יש אפשרות להעלות את המינונים של התרופות ללא בדיקה? (יש לציין שאני עורכת בדיקות דם בכל 3 חודשים ושכל הבדיקות תקינות, ושהייתי בביקורת לפני חודשיים והכל היה תקין) בתודה מראש, דנה

28/01/2010 | 16:21 | מאת: ד"ר אייל גל

לא בכל דימום יש צורך לחזור על סיגמואידוסקופיה והבדיקה נעשית על פי שיקולי הרופא המטפל. נהוג לתת טיפול גם ללא סיגמואידוסקופיה בחולים עם מחלה ידועה. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס