מטוטרקסט ופוריות..

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

07/01/2010 | 10:25 | מאת: נעמה

שלום, בן זוגי חולה קרוהן ומקבל זריקת מטוטרקסט לישבן מידי חודש. הרופאה שעוקבת אחריו אמרה לו שכשנרצה להביא ילדים יהיה עליו להתייעץ איתה קודם אך לא פירטה.. האם התרופה פוגעת באיכות הזרע או בפוריות הגבר בכלל? האם עליו להימנע מקבלת זריקות לתקופה מסוימת כשנרצה להביא ילדים? תודה!

16/01/2010 | 16:39 | מאת: ד"ר אייל גל

מטוטרקסט יכול לגרום לבעיות פוריות או לפגיעה באיכות הזרע ורצוי להפסיקו מספר חודשים לפני ניסיון להכנס להריון. ד"ר גל

26/04/2012 | 00:45 | מאת: טל

שלום רב,אני טל, בת 29 לפני כשלושה חודשים גילו אצלי מחלת קרוהן, לאחר ניסיון לקיחת תרופות מסוימות לטיפול ואי הצלחתו לאחרונה בהמלצת הרופאה הגסטרולוגית המטפלת אני מקבלת את התרופה מטוטרקסט במינון של 25 מג פעם בשבוע בזריקה. האם תיתכן פגיעה בפוריות בעקבות נטילת התרופה??

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס