צפיפות עצם ואימורן?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/09/2009 | 15:16 | מאת: ronnie

לד"ר גל שלום רב, בתי בת 17.5 חולת קרוהן מטופלת באימורן 150 מ"ג ביום. פרדניזון סוף-סוף סיימה. בבדיקת צפיפות העצם, שנעשתה החודש, ציין הרופא את ממוצע צפיפות העצם, המתאים לגילה, בעמוד השדרה ובירך והוסיף (ציטוט): לפי נתונים אלה התוצאות בע"ש נמוכות מהטווח הנמוך של הנורמה, וכך גם בירך. מה זה אומר? מה צריך לעשות, שהמצב לא יחמיר? האם זה קשור לאימורן? באיזו תדירות עליה להבדק? תודה מראש רוני

01/10/2009 | 12:06 | מאת: ד"ר אייל גל

זה קשור לטיפול בסטרואידים וגם למחלת הקרוהן עצמה בה קיימת ירידה בספיגת סידן ועליה בפירוק העצם. חשוב לתת טיפול בסידן ולעתים גם בויטמין D ואף בתרופות אחרות בהתאם למידת איבוד הסידן ולעקב אחרי צפיפות העצם לאחר כשנה שנתיים. חשובה גם פעילות גופנית סדירה לחיזוק העצם. דר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס