כדור PURI-NETHOL

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/09/2009 | 21:53 | מאת: קרן

שלום ידוע לי שכדור PURI-NETHOL משמש בעיקר לטיפול בלוקמיה, כיצד הכדור מסייע גם בטיפול למחלת הקרוהן ? האם יש תרופה בעלת תופעות לואי קלות יותר לטיפול במחלת הקרוהן ? האם מותר לקחת גם את PURI-NETHOL וגם את כדור הרפאסל באותו הזמן ? תודה.

27/09/2009 | 15:42 | מאת: ד"ר אייל גל

פורינטול היא תרופה מקובלת כבר שנים רבות למחלת הקרוהן והיא פועלת ע"י הורדת רמת הלימפוציטים שהם כדוריות הדם הלבנות התוקפות את המעי וגורמות לדלקת. תרופות ממשפחת הרפאסל הן בעלות פחות תופעות לוואי אך אינן תמיד יעילות דיין ואז מקובל להשתמש בפורינטול. בנוסף משתמשים בסטרואידים כגון פרדניזון היעילים לטווח קצר והם בעלי תופעות לוואי מרובות. ניתן לקחת רפאסל ופורינטול ביחד. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס