קוליטיס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/09/2009 | 17:17 | מאת: קרין

שלום , אני ממוצא אשכנזי ובעלי ממוצא עיראקי. במשפחתי חולים בקוליטיס: אחיין (בן אחותי) ובן דוד (מצד האב). אולי גם אח של האב ודוד של האב היו חולי קוליטיס (לא ברור אם כן או לא...) כל החולים במשפחתי הם אשכנזים משני הצדדים. האם ילדיי (שהם חצי ממוצא עיראקי וחצי ממוצא אשכנזי) גם בסיכון מוגבר לחלות? האם בגלל שהם חצי עיראקים יש אולי פחות סיכון למחלה? * הערה: במשפחת בעלי אין עדות למחלה זו. האם על מנת שאדם יהיה חולה 2 הוריו צריכים להוריש לו את הגן למחלה? תודה

11/09/2009 | 22:57 | מאת: ד"ר אייל גל

התורשה בקוליטיס אינה ברורה לחלוטין והיא כנראה מורכבת ממספר גורמים גנטיים וגם מגורמים סביבתיים כך שאין תשובה ברורה לשאלתך. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס