איבחון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/09/2009 | 13:51 | מאת: ליאור

יש לי כאב שנמשך כבר כ-10 ימים ברום הבטן, אזור בית החזה, בין שתי הריאות. על רקע זה + שלשולים ובטן מוגדלת מאוד אושפזתי במשך כמה ימים בביהח. עשו לי בדיקת גסטרו שנמצאה תקינה וניקזו לי את האויר בזונדה. יצויין שבמשך כחודש לקחתי כדור לאנטון בעצת גסטרולוגית בעקבות תלונות על צרבות. לאחר שבדיקת הגסטרו נמצאה תקינה הפסקתי עם הלאנטון. מאחר והכאב נותר בעינו, האם בהכרח הדבר יכול להעיד על קרוהן או קוליטיס? נאמר לי שבדיקת קולונוסקופיה תוכל לקבוע בוודאות. בדיקה כזו עברתי לפני 10 שנים ונמצאה תקינה. יצויין עוד שברקע יש לי רגישות ללקטוז, אך לפני כחודשיים בעצת הדיאטנית התחלתי לצרוך מוצרי חלב ולקחת לקטזין. דעתך?

10/09/2009 | 13:40 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת קולונוסקופיה יכולה לשלול קרוהן או קוליטיס המערבים את המעי הגס אך יכולה להיות דלקת במעי דק שלא תתגלה בבבדיקה זו ולכן יש להשלים את הבדיקה עם צילום מעי דק או CT מעי דק. לגבי הלקטוז הייתי מנסה להמנע לחלוטין ממוצרי חלב בשלב זה. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס