רמיקייד ויומירה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/08/2009 | 08:18 | מאת: שרית

אובחנתי לאחרונה כסובל מקרוהן ומסקרואיליטיס דו צדדית. עד כה טופלתי בפרדיניזון, ששימש לגמילה מסטרואידים שקיבלתי בעת האישפוז בבית החולים, ובסלזופירין. הטיפול הנ"ל לא עזר. הכאבים חזרו בעת הפסקת השימוש בפרדיניזון וגם הסלזופירין לא עזר ואף גרם לתופעות לוואי קשות. על כן, הראומטולוג והגסטרו שמטפלים בי אמרו שהצעד הבא יהיה טיפול באנטי TNF. רימיקייד או יומירה. מה ההבדלים בין שתי התרופות? תודה מראש

16/08/2009 | 00:18 | מאת: ד"ר אייל גל

הפעולה היא דומה אך רמיקייד ניתן בעירוי במסגרת אשפוז יום אחת ל 8 שבועות בעוד הומירה ניתנת בזריקה תת עורית בבית המטופל אחת לשבועיים. הומירה היא תרופה דומה יותר בהרכבה לנוגדנים של אדם ולכן יש לה פחות תופעות לוואי ופחות תנגודת נוצרת אליה. ד"ר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס