כמה שאלות בנושא קרןהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/11/2020 | 14:31 | מאת: נשמח לעזרתך- כמה שאלות על קרוהן

שלום רב, אנו שתי תלמידות במגמת מדעי הרפואה והבריאות בתיכון ברנר, אנו נדרשות במסגרת המגמה לכתוב עבודה על שני מטופלים בעלי אותה קליניקה.  בחרנו לעקוב אחר התנהלותם של מטופלים הסובלים ממחלת קרוהן בשיגרת חייהם. במסגרת העבודה אנו נדרשים לשאול רופא מומחה מספר שאלות על מחלת קרוהן. בגלל המצב איננו יכולים לקבוע תור אצל מומחה על מנת לשאול את השאלות ולכן אנו פונים אליך האם תוכל לעזור לנו בהשלמת פרק זה בעבודה. מודים לך מראש על עזרתך... 1. מהי שכיחות המחלה אצל מטופליך? בארץ? בעולם? 2. ישנם דרכי אבחון חדישים למחלת קרוהן? 3. האם קיימים דרכי טיפול חדישים למחלה? 4. אתה יודע על מחקרים או ניסויים קלינים אחרונים שנערכו בנושא המחלה? 5. מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה, לאוכלוסיה הכללית, לאוכלוסיה בסיכון, ולאנשים שלקו בתופעה? תודה מראש אור ומזור

שלום רב שמחה על ההתעניינות הרבה בנושא, אך זוהי פלטפורמה המיועדת למתן מענה למטופלים בשאלות הרלוונטיות למצבם הרפואי. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס