האם בדיקת קלפרוטקטין מחליפה קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/07/2020 | 22:13 | מאת: יעל

שלום, האם בדיקת קלפרוטקטין תקינה היא מדויקת ומעידה על כך שאיין מחלות? או שעדיין צריך לבצע קולונוסקופיה? והאם צריך לבצע בדיקת קלפרוטקטין נוספת או רק אחת? תודה רבה.

שלום רב הרגישות והספציפיות של בדיקת קלפרוטקטין לאבחון דלקת פעילה לאורך המעי מושפעת ממיקום הדלקת ונרחבותה. ככל שהדלקת יותר קרובה לפי הטבעת (כמו לדוג בקוליטיס) רגישות הבדיקה עולה. כך שזו דרך מצוינת למעקב אך אינה תחליף לקולונוסקופיה כאשר רוצים להעריך תגובה לטיפול . מומלץ לבצע במקביל גם בדיקת קלפרוטקטין ולבצע בדיקות חוזרות עוקבות על מנת להעריך את השינויים לאורך הזמן- כך ניתן לזהות מגמת שיפור או החמרה לאורך הזמן. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס