פרוקטיטיס- מהן ההשלכות?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/06/2020 | 02:31 | מאת: אורח

מה הסיכונים בפרוקטיטיס (שמוגבל כידוע לאזור הרקטום ופי הטבעת) לעומת סיכונים בקוליטיס מופשט יותר? לדוגמא: ידוע שבקוליטיס יש סיכון מוגבר לסרטן המעי ואולי גם למחלות לב (קראתי בכמה מקומות, לא יודע אם זה נכון). האם בפרוקטיטיס הסיכונים הללו אינם קיימים או קיימים רק בהקשר למחלות הקשורות באזור הרקטום ופי הטבעת? תודה

שלום רב גם דלקת אשר מתחילה כפרוקטיטיס עלולה להתפשט לשאר חלקי המעי, לפיכך חשוב לאזן עד כמה שניתן את מידת הדלקת על ידי טיפול תרופתי קבוע. מבחינת הסיכון להתפתחות סרטן המעי הגס, על פי מחקרים כאשר הדלקת מוגבלת רק לרקטום (גם מבחינה היסטולוגית) הסיכון אינו מוגבר ביחס לשאר האוכלוסיה בניגוד לחולים עם קוליטיס מפושטת יותר. בברכה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס