קלופרוטקטין וקולנסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/05/2020 | 12:09 | מאת: קרן אור

כבר מספר שנים סובלת מכאבי בטן צד ימין שבאים ונעלמים למספר חודשים ושוב חוזרים.לעיתים ללא סימפטומים לפעמים תחושה שלה גזים,חוסר התרוקנות וירידה בתיאבון שכואב מאוד.ושאין כאבים הכל כרגיל. אין לי דימום, או שילשולים רק כאבים שבאים והולכים בתקופות.ללא שום טיפול. אולטראסאונד בטן עליונה תקין וגם גסטרוסקופיה תקינה.אוראז שלילי,סורולגיה צילאק שלילי רופא גסטרו שלח אותי בעקבות קלפרו 156 מוגבר.ומיקרוציטוזיס לבצע קולונוסקופיה מאןד לחוצה מהבדיקה, אשמח להבין לאור הממצאים שלי מהי מטרת הבדיקה ומה יכולים למצוא? איך אפשר להחרגע לפני הבדיקה תודה

שלום רב קלפרוטקטין הינו חלבון המשתחרר מתאי דלקת לחלל המעי. התוצאה בבדיקה שבצעת הינו גבולי אבל יכול להעיד על תהליך דלקתי במעי, ובנוכחות התסמינים שתארת ישנה אינדיקציה לבצע קולונוסקופיה ולברר האם אכן יש עדות לדלקת במעי הגס או במעי הדק הסופי, וזו מטרת הבדיקה. בהצלחה! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס