בירור עליות בדיקות crp

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/11/2019 | 10:40 | מאת: אנונימית

בוקר טוב! אני חולת קרוהן כעשר שנים עברתי בירור נרחב לאבחון המחלה ומטופלת כעת בבודזון 10 שנים במינון של 9 מג ליום כמו כן לאחרונה ביצעתי 4 בדיקות crp בטווחח של חודשיים שלושה בין הבדיקות ולהלן התוצאות שלהן 29/5 0.8 הטוחח הוא 0.0-0.5 3/7 0.9 24/9 1.3 21/11 11.5 התוצאה האחרונה (21/11) קפצה מאוד בהשוואה לבדיקה האחרונה בתאריך 24/9 ידוע לי שמדובר בדלקת במעי וכעת אני ממתינה לתוצאות של הקלפרוטקטין השאלה שברצוני לשאול היא האם הרמה של הבדיקה הנל דורשת התיחסות של הרופא הגסטרו המטפל בי? הגסטרו המטפל הציע לי לשקול לעבור לטיפול ביולוגי ונתן לי לנסות תרופת אסקול במינון גבוה (800 מג) לפני המעבר לביולוגי אבל נאלצתי להפסיק את הטיפול כי הטיפול גרם לי לשלשולים ולכאבי בטן נוראיים ולבחילות האסקול ניתנה לנסות גמילה מהבודזון שנלקח טוחח ארוך מאוד תודה על המענה לשאלתי אנונימית

שלום רב מדד הדלקת בדם CRP איננו ספציפי למחלת המעי ויכול לעלות גם מסיבות נוספות, כך שחשוב לשלול סיבות אחרות אם ערכי CRP אצלך לרוב נמוכים יותר. אפשרות נוספת היא איזו שהיא החמרה של מחלת המעי. בכל מקרה הדבר דורש בירור ולפיכך מציעה שתפני לרופא גסטרו שעוקב אחריך על מנת להעריך את מצבך ולהמליץ בהתאם על המשך הבירור/טיפול. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס