תרופת יומירה וקעקוע האם יש השפעה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/11/2019 | 23:31 | מאת: איריס

האם יש השפעה של התרופה על החלמת הקעקוע?במידה וכן,מהי רמת הסיכון? והאם יש איסור או מניעה להתקעקע בזמן נטילת התרופה?

שלום רב לשאלה זו אין מידע רב בספרות, ואין התווית נגד מוחלטת לבצע קעקועים תחת השפעה של טיפול ביולוגי. לא ממליצה לבצע קעקוע בזמן התחלת טיפול ביולוגי- בזמן שרמות התרופה בדם הן גבוהות יותר, וכן בזמן שמחלת המעי הינה פעילה. הסיכונים העיקריים בביצוע קעקוע בזמן טיפול ביולוגי (אם כי הסיכון הוא סה״כ נמוך) הם ריפוי איטי או סיכון לזיהום של האיזור, והתפתחות תגובה עורית במיקום הקעקוע (אלרגית/או שקשורה למחלת המעי) במידה ותחליטי לבצע את הקעקוע- חשוב להקפיד על תנאי הגיינה ונקיון של המקום. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס